De omgeving

Le Marche is een stukje echt Italië. Hier kun je lekker genieten van het strand, de bergen en de cultuur waar Italië om bekend staat. Hier nog geen massatoerisme, maar gewoon mooie dorpjes en prachtige stranden waar je als enige toerist kunt genieten van heerlijk eten en drinken. De prijzen en de contacten met de lokale bevolking zijn mede daardoor ook nog echt Italiaans!

In de directe omgeving van Camping44 kun je dit Italië vinden. De pittoreske dorpjes, ruige bergen, prachtige meren en de Adriatische Zee zijn zeer goed bereikbaar.

Het gezellige dorp Loro Piceno ligt op loopafstand en is een echt Italiaans dorp!

Loro Piceno ligt op een heuvel van 436 meter. Door deze ligging is het uitzicht op het omliggende gebied fantastisch. Het dorp wordt vaak ten onrecht vergeten bij een ronde door de Marche. Centraal in het dorp bevindt zich het Castello Brunforte (Loro Piceno). Hier kun je een rondleiding krijgen en meer te weten te komen over de geschiedenis van dit dorp. Beneden vind je ook de winkels, cafés, restaurants en supermarkten.

Wijnfeest Vino Cotto Loro Piceno

Echt bekend is Loro Piceno door de Vino Cotto en het jaarlijkse oogstfeest in de maand augustus. De Vino Cotto is de karakteristieke wijn uit deze streek, die al duizenden jaren wordt gebrouwen. De wijn wordt gekookt in open, koperen ketels. Na het koken gaat het voor het rijpingsproces in houten vaten. Hoe langer, hoe beter! Vino cotto wordt behalve als drank ook gebruikt als medicijn (tegen bijvoorbeeld verkoudheid). Het meest wordt de vino cotto gedronken als dessertwijn of bij een kaasplankje.

Romeins amfitheater

Binnen 10 minuten ben je bij een Romeins amfitheater. Het betreft hier opgravingen van de oude Romeinse stad Urbs Salvia. Zeer de moeite waard.

Abbadia di Fiastra.

Een oude abdij met eromheen een groot landgoed, waar zowel toeristen als de Marchigiani (inwoners van Marche) heen gaan om te ontspannen. Je kunt hier mooi wandelen, maar ook perfect hardlopen. Geen zin om sportief te doen…dan kan je op het terras of in het restaurant genieten van lokale lekkernijen.

Abdij van Fiastra
Abdij van Fiastra

Macerata

Macerata, de tweede operastad van Italië. Het openluchttheater Il Sferisterio is een bekende publiekstrekker. Maar Macerata is meer… het is een van de oudste universiteitssteden van Italië. Talloze monumenten en opgravingen maken een bezoek aan Marcerata het zeer de moeite waard. En natuurlijk kun je ook hier genieten van heerlijke ijsjes en Italiaanse pasta’s. In de hoofdstad van de gelijknamige provincie kunt u verder genieten van de veel wijnen die deze regio wijn is en dan met name de wijnen van de Verdicchio druif. En op woensdag is de grote markt ook zeker de moeite waard!

Civitanova

Civitanova Marche is een levendige kuststad. Door de vele winkels, de zandstranden en de restaurants zeker een bezoek waard. In het hoogseizoen worden op het centrale plein van de stad allerlei evenementen georganiseerd. Vanuit Civitanova Marche is het een klein stukje rijden naar het hoger gelegen Civitanova Alta. Een middeleeuws stadje met prachtige vergezichten en gezellige pleintjes. Naast het levendige stadje heb je er ook heerlijke stranden.

Strand van Civitanova
Strand van Civitanova

Fermo

In een andere provincie, maar een “must” voor de toerist. Gelegen op een heuvel, kijkt de stad uit over het landschap. Twee pleinen domineren het oude centrum. Een voor de grote duomo en de ander iets lager op de heuvel. Daar is het heerlijk genieten van een drankje en/of hapje, nadat u eerst de mooie kerken of het beroemde theater hebt bezocht (wandelend of met een treintje).

San Severino Marche

Deze kleine stad is vooral bekend om het grote plein in het centrum. Om dat plein staan de palazzo’s waarin tegenwoordig op de begane grond de restaurants en winkels te vinden zijn. Verder veel Romeinse vondsten en fresco’s van de eeuwen die sindsdien voorbij gekomen zijn.

Treia

Opnieuw zo’n stadje wat in de lijst staat van mooiste dorpjes van Italië. Ook hier gaat de
geschiedenis weer terug tot de Romeinse tijd en dat is dan ook te zien. Gewoon erheen gaan en lopend genieten van het mooie dorp.

Cingoli

Een stadje iets ten noorden van Treia. Treia gaat terug tot de Romeinse tijd. Behalve
de mooie palazzo’s en kerken, kun je hier ook genieten van de fantastische vergezichten richting zowel de bergen als de zee. Gewoon een aanrader voor iedereen.

Parco dei Monti Sibilini

De naam van het bergachtige gebied in het oosten van de Marche. Met pieken tot bijna 2500 meter (Monte Vettore 2475 m). Prachtige wandeltochten kunnen hier gemaakt worden, dwars door bossen en valleien.  Op drie kwartier van de camping ligt een kunstmatig meer ; het Lago di Fiastra. Ideaal voor een verfrissende duik in het heldere water tijdens de warme zomers. Ook zijn er twee kloven die een verkenning waard zijn: Gole dell’infernaccio en Gole del Fiastrone.

Sarnano

Opnieuw een van de Borghi piu belli d’Italia. Je kunt door het oude centrum wandelen, wat drinken op een terras (met uitzicht op de bergen) of hier beginnen met een bergtocht. In de winter wordt er geskied in het nabijgelegen Sassotetto.

Tolentino

Ondanks de schade door de aardbevingen, blijft Tolentino een aantrekkelijke stad. Leuke
pleinen met terrasjes, mooie kerken en wandelen langs de randen van de stad.
Iets verderop gelegen vindt u het Lago di Caccamo. Een kunstmatig aangelegd meer, wat populair is bij de lokale bevolking. Heerlijk zwemmen in het koele, zoete water. Aan het meer zijn wat stranden met horeca te vinden.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie